Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Індіані Трамп переміг, Клінтон програла, а Круз покинув перегони

Середа, 4 травня 2016, 04:35

На праймеріз в штаті Індіана виграв Дональд Трамп, Хілларі Клінтон програла, а Тед Круз припинив подальшу участь у виборах президента США.

Про це повідомляє Reuters.

Так, за результатами підрахунку 70% голосів Трамп набрав 52,8%, а його суперник по партії Круз - 36,8%.

Набравши більше 50%, Трамп отримає 57 делегатів від Індіани на з'їзді Республіканської партії. Таким чином в загальній сумі він вже отримав підтримку 1041 делегата. Якщо мільярдер доведе їх число до 1237, то він беззастережно буде висунутий на пост президента США від Республіканської партії. Як повідомляє агентство, для цього йому буде досить перемогти в Каліфорнії і Нью-Джерсі.

На праймеріз Демократичної партії в Індіані спочатку лідерство захопила Хілларі Клінтон, набравши відразу понад 52%, але в міру подальшого підрахунку голосів, вона поступилася своєму супернику - Берні Сандерсу близько 7%. Результати праймеріз Демократичної партії США в Індіані: Клінтон - 46,8%, Сандерс - 53,2%.

Виборча кампанія в Індіані супроводжувалася нападками кандидатів один на одного.

Так, Трамп заявив, що батько Круза був пов'язаний з вбивцею Джона Кеннеді Лі Харві Освальдом. Крім цього мільярдер назвав свого конкурента брехуном і у відповідь на заяву Круза, що він впевнено виграє вибори в Індіані, порадив йому припинити витрачати гроші і вийти з гонки.

Круз в свою чергу звинуватив конкурента в самомилування і нездатності говорити правду.

Пізніше стало відомо, що Круз вирішив припинити свою участь у передвиборній кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування