На сайті Солом’янської РДА в Києві з’явилися "георгіївські стрічки"

Неділя, 8 травня 2016, 05:13

У Києві на школярів начепили "георгіївські стрічки" і "прикрасили" їх фотографією сайт Солом'янської районної адміністрації.

 

Як відомо, чорно-оранжева стрічка використовувалася у символіці Російської імперії, білогвардійському русі, радянських нагородах наприкінці та після Другої світової війни, а також у сучасних російських відзнаках. 

У Російській Федерації орден святого Георгія та Георгіївський хрест відновили указом Президії Верховної Ради РФ 1992 року і остаточно затвердили 2008 року. Обов’язковим елементом цих нагород стала георгіївська стрічка. Першими відроджену імперську нагороду отримали військовослужбовці, що брали участь у провокаціях у Південній Осетії та нападі на Грузію 2008 року.

Після анексії Росією Криму і подій на Донбасі "георгіївська стрічка" стала символом сепаратистського руху і російської агресії в Україні.

Як повідомлялось, 16 березня Комітет з питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав проект закону про введення штрафу за носіння георгіївської стрічки. Штраф становитиме від 850 до 2550 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування