Парубій: "Імперські реваншисти забули гіркі уроки війни"

Неділя, 8 травня 2016, 13:11

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у День пам’яті та примирення подякував українцям, які зараз борються за цілісність України на Донбасі.

"Цього року Україна вдруге відзначатиме День пам’яті та примирення. Символічно, що це відбуватиметься напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та в умовах триваючої російської агресії і окупації частини української території новітнім загарбником", - йдеться в його зверненні.

Парубій вважає обов’язком кожного громадянина України пам’ятати про "велику перемогу", шанувати ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму.

"Сьогодні, коли російські імперські реваншисти забули гіркі уроки війни і заново розпалюють її у самому центрі Європи, коли Україна знову опинилася у вогні, переживаючи, за словами геніальної Ліни Костенко, "і жах, і кров, і смерть, і відчай, і клекіт хижої орди", вирішального значення набуває загальнонаціональне  єднання українського суспільства заради нашої нової перемоги, заради щасливого майбутнього України у колі цивілізованих європейських держав", - заявив він.

"Віддаючи глибоку шану тим, хто понад 70 років тому захистив Батьківщину і весь світ від нацистської навали, що тоді прийшла із заходу, хочу від усього серця висловити слова подяки і підтримки нашим воїнам-захисникам, які зараз боронять незалежність і суверенітет України на сході", - зазначив голова парламенту.

"А також тим нашим співгромадянам, які перебуваючи на тимчасово окупованих територіях, ризикуючи життям, докладають усіх зусиль для найскорішого відновлення цілісності Української держави", - додав він.

Парубій нагадав біблійний канон, що зневіра є одним із найтяжчих гріхів.

"Не втрачаймо надії. За нами – правда. Ми боремось за мир на рідній і вільній землі. І ми – пам’ятаємо. Тому переконаний, що наша нова перемога – не за горами. Будьмо патріотами, єдиними та рішучими! Зі святом, дорогі українці! Переможемо!", - заявив він.

8 травня о 22:45 голова Верховної Ради в Києві візьме участь в акції "Перша хвилина Миру" у Музеї історії участі України у Другій світовій війні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News