Данилюк: Суд з РФ щодо "боргу Януковича" може тривати до двох років

Четвер, 2 червня 2016, 00:25
Данилюк: Суд з РФ щодо боргу Януковича може тривати до двох років

Розгляд у Високому суді Англії за позовом з боку Росії щодо "тримільярдного боргу" екс-президента Віктора Януковича може зайняти до двох років.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі "24 каналу" в середу ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можуть бути різні варіанти подій. Якщо процес буде йти до самого кінця, то це може зайняти до двох років", - сказав він.

Данилюк нагадав, що Україна клопотала про додатковий час на надання відповіді на звинувачення Росії.

"У нас дуже сильна позиція. Я впевнений, що ми правильно використали цей час", - охарактеризував подані на минулому тижні заперечення України проти позовних вимог.

Данилюк зазначив, що лінія захисту будується на тому, що Росія надавала серйозний тиск, щоб Україна відмовилася від угоди про Асоціацію з ЄС, вводила торгові санкції, після цього анексувала Крим, що разом з іншими діями завдало серйозного удару по українській економіці і зменшило можливості по залученню фінансування.

"Це частина нашої глобальної захисту в позовах проти Росії", - додав глава українського Мінфіну.

Як відомо, згідно з позовом РФ до України через "кредит Януковича" у сумі $3 млрд, Україна має повернути 3,137 мільярдів з урахуванням "відсотків" за несвоєчасну виплату боргу. 

У 2013 році уряд Миколи Азарова в рамках домовленостей Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним випустило дворічні єврооблігації на $ 3 млрд, які викупив Фонд національного добробуту (ФНБ) Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...