Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Алупці в море потік мазут через боротьбу за пляж санаторію

Четвер, 2 червня 2016, 13:13

В Алупці в анексованому Росією Криму розлили мазут, поліція розслідує це як увмисне знищення чужого майна.

Як повідомляє МВС Росії по Криму, 29 травня в управління в Ялті повідомили, що співробітники одного з санаторіїв виявили злив грубного палива (мазуту), яке було в ємності біля котельні установи.

Цим завдано матеріальну шкоду організації на суму понад 180 тисяч рублів.

Ялтинські слідчі порушили кримінальну справу за ч.1 ст.167 Кримінального кодексу Російської Федерації – умисне знищення чи пошкодження чужого майна.

Проводять оперативно-слідчі заходи, спрямовані на з'ясування обставин події та встановлення осіб, причетних до вчинення протиправних діянь.

Раніше ресурс Алупка онлайн із посиланням на джерело повідомив, що в ніч на 31 травня в Алупці сталася диверсія: у санаторії "Южнобережний" у море вилили 8 тонн мазуту.

Слідчі встановили, що за кілька днів до того було зумисне відкрито вентиль, через який здравниця набирає мазут у зимовий час для обігріву приміщень. Спочатку цього не помітили, бо мазут заповнював підвал, але в ніч на 31 травня він почав виливатися в море.

За попередніми підрахунками у прибережну зону витекло близько 8-ми тонн мазуту.

За даними Крыминформу, алупкінська поліція порушила справу за фактом умисного зливу 7 920 л грубного палива (мазуту) в "Южнобережному" після заяви головлікаря санаторію Ораза Хаджиєва й перевірки, з яких слідує, що в ніч на 29 травня хтось відкрив вентиль труби паливного баку, в результаті чого мазут вилився на землю, а збиток склав 182 тис. руб.

Перед цими подіями санаторій відвідав голова уряду Росії, який доручив повернути пляж здравниці, а також розібратися з незаконною забудовою її території.

За даними Крыминформу, 24 травня адміністрація Ялти уклала угоду з державною бюджетною установою "Санаторій для дітей і дітей із батьками "Южнобережний" про порядок організації пляжного відпочинку на території пляжу, доти зайнятого ТОВ "Черномор-Инвест".

Пляж надається санаторію на період курортного сезону. Договір на використання пляжу санаторієм діє до 1 листопада 2016 року.

30 травня міськадміністрація Ялти скасувала рішення Алупкінської міськради 12- річної давності про передачу земельної ділянки в районі санаторію "Южнобережний" площею 1,092 га в оренду ТОВ "Черномор-Инвест" для будівництва корпусів санаторію-профілакторію (зараз це комплекс апартаментів "Іспанське село").

Адміністрація доручила подати позов про розірвання угоди оренди земельної ділянки, укладеної між Алупкінською міськрадою й ТОВ "Черномор-Инвест".

У травні в акваторії Севастополя виявили розлив нафтопродуктів від одного із суден.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування