Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція запрошує до себе ЗМІ, які потрапили в списки "Миротворця"

Четвер, 2 червня 2016, 14:09

Київська поліція просить журналістів, чиї прізвища потрапили у базу даних акредитації, злиту сайтом "Миротворець", звернутися  до слідчого управління.

Про це йдеться у повідомленні Київської поліції.

Слідче управління Головуправління Нацполіції у Києві за дорученням київської прокуратури розслідує кримінальне провадження за статтею про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Розслідування здійснюється за фактом публікації на сторінках Інтернет-ресурсу "Миротворець" списків журналістів, які начебто акредитовані у самопроголошених республіках ДНР та ЛНР.

"З метою об’єктивного розслідування та вжиття невідкладних заходів реагування поліція просить представників мас-медіа, чиї прізвища та контактні дані розміщені на сторінках вищезазначеного сайту та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків із приводу зазначених фактів (м. Київ, вул. Володимирська, 15, +380634253838, investigatorpoliceua@gmail.com)", - сказано в повідомленні.

"При собі необхідно мати паспорт громадянина України та документи, які посвідчують належність до того чи іншого засобу масової інформації (посвідчення журналіста)", - додали в повідомленні.

Як відомо сайт "Миротворець" 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, "співпрацюють з країною-агресором". У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений "Миротворцем", відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС.

Після цього в 20-х числах травня один з сайтів бойовиків опублікував список українських і закордонних журналістів з їхніми контактними даними, які були акредитовані в зоні АТО на початку конфлікту.

Раніше видалити з сайту "Миротворець" дані журналістів, акредитованих у так званих "ДНР" і "ЛНР", закликали глава представництва ЄС Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування