ООН: в Криму і надалі порушуються права людей, особливо кримських татар

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:31

Ситуація з правами людини в окупованому Росією Криму продовжує погіршуватися.

Про це йдеться у 14-й доповіді ООН щодо стану прав людини в Україні, яка є у розпорядженні "Української правди".

"Законодавство про боротьбу з тероризмом та екстремізмом використовується задля криміналізації ненасильницьких дій та придушення протилежних поглядів, тоді як судова та правоохоронна системи стали інструментами придушення опозиції", – цитує доповідь слова помічника генсекретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича.

"Найбільше від цього страждають кримські татари, чий головний представницький орган, Меджліс, було заборонено, і з представниками якого я зустрічався під час мого візиту", – додав він.

Також Шимонович констатував, що через два роки після подій на Майдані в Києві суттєвого прогресу в розслідуванні порушень не відбулося, а високопосадовці, відповідальні за віддавання наказів та контроль за насильством досі ухиляються від правосуддя.

У доповіді також наголошується, що "втручання у незалежність суддів залишається основною перешкодою для притягнення до відповідальності осіб винних у насильстві 2 травня 2014 року в Одесі."

Як відомо, згідно з доповіддю, за час конфлікту на Донбасі загинули понад дев'ять тисяч людей. Також організація констатувала, що від гніту бойовиків на сході страждають 2,7 млн людей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...