Клінтон забезпечила собі номінацію на пост президента США - AP

Вівторок, 7 червня 2016, 05:42

Хілларі Клінтон вже заручилася підтримкою необхідного для висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії кількості делегатів.

Про це, посилаючись на власні підрахунки, повідомляє агентство Associated Press.

Агенство підрахувало кількість делегатів, які підтримують висування Клінтон за результатами праймеріз і кокусів Демократичної партії, а також опитало партійних інсайдерів, званих суперделегатами, і прийшло до висновку що Клінтон набрала необхідні для висунення кандидатом в президенти США 2832 голоси.

Як відзначає Associated Press, Клінтон стала першою жінкою в історії, яка отримала "квиток" на висунення в президенти від основної політичної партії США.

Офіційне висунення, поки можливого кандидата Клінтон, відбудеться на з'їзді Демократичної партії, який пройде в Філадельфії в липні цього року.

Нагадаємо, суперник Клінтон по президентських перегонах мільярдер Дональд Трамп по суті залишився єдиним кандидатом в президенти США від Республіканської партії.

Як повідомлялося, згідно з соцопитуванням, яке проходило в США з 30 травня по 3 червня, за Клінтон проголосували б 46% потенційних виборців, за Трампа - 35%. Ще 19% заявили, що не підтримали б жодного з цих кандидатів.

Як відомо, президентські вибори в США відбудуться 8 листопада

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування