Кононенко: Я дуже переживаю за здоров’я Сергія Лещенка

Середа, 8 червня 2016, 19:57

Заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко заявив, що хвилюється за здоров’я депутата БПП  Сергія Лещенка у зв’язку із його викривальними заявами.

Про це він сказав в ефірі 112 каналу.

На прохання телеведучої прокоментувати слова Лещенка про те, що Кононенко нібито допомагав одному з найближчих соратників Віктора Януковича Юрію Іванющенку зникнути зі списків міжнародного розшуку, політик сказав: "Я не знаю від кого ці звинувачення лунають".

"Якщо ви кажете, що від пана Лещенка, то пан Лещенко був і є непоганим журналістом-розслідувачем, але мабуть він вже став політиком, бо він перестає використовувати факти і це перетворюється на якусь маячню небезпечну для здоров’я. Я дуже переживаю за здоров’я Сергія", - додав Кононенко. 

Колишній нардеп Юрій Іванющенко (у кримінальних колах відомий під іменем Юра Єнакіївський) - один із творців кримінально-кланового режиму Януковича.

Саме Іванющенку приписують повернення інституту "смотрящих" – фактично паралельної системи державного управління. Для режиму Януковича – це був тіньовий міністр фінансів і економіки в одній особі, принаймні на початку його становлення.

Проти Іванющенка розслідують дві справи.

Перша - історія з 2012 року, коли невідомі фірми-прокладки, підконтрольні Іванющенку, "виграли" тендер на утеплення шкіл і лікарень за рахунок "кіотських" коштів. Ціна питання – 1,7 мільярда гривень за курсом 2012 року.

Ці гроші були виділені трьом фірмам, а от утеплення шкіл, заміна вікон та інші роботи проведені так і не були.

Друга справа стосується акцій одеського ринку "7 кілометр".

УП розбиралася в тому, як Іванющенку вдалося зникнути зі списків міжнародного розшуку у матеріалі "Смотрящий без нагляду".

Саша Ночь, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...