У РФ назвали ціну на газ в 177 доларів комфортною для України

Середа, 8 червня 2016, 21:16

Контрактна ціна на газ для України в другому кварталі в розмірі 177 доларів за тисячу кубометрів без знижки була комфортніше цін європейського споту.

Про це заявив журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас завжди була позиція, що ніяких змін до контракту не може бути до кінця 2019 року. Що стосується поставок газу в Україну, ціни які діють на сьогоднішній день, набагато більш комфортні, ніж ті ціни, які є на споті на європейських газових хабах. Другий квартал (розрахункова контрактна ціна без знижки - ред.) 177 доларів за тисячу кубометрів", - сказав він.

"Все буде залежати від того, яка буде ціна за формулою складатися. Я вважаю, що ціна у другому кварталі абсолютно комфортна. Без знижок. Вона відповідає абсолютно ринковій ситуації, ринковим тенденціям", - зазначив міністр.

"З нашої точки зору, діючий контракт до кінця 2019 року, цілком визначає всі умови взаємодії між двома компаніями, і, відповідно, ціна виходить за формулою контракту абсолютно ринкова... Якщо будуть гроші в української сторони - будь ласка - вони можуть купувати газ відповідно до чинного контракту", - сказав він.

Раніше глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Україна готова відновити закупівлю газу у російського "Газпрому" у тому випадку, якщо ціна на нього буде нижчою, ніж ціна на газ з Європи.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування