Розвідка: за тиждень в зоні АТО загинули 30 військових РФ

П'ятниця, 1 липня 2016, 12:53

Протягом тижня розвідка зафіксувала загибель 30 та поранення 37 військовослужбовців російських окупаційних військ.

Про це під час брифінгу у п'ятницю заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

 

Зокрема, він показав паспорт одного з загиблих російських військових – Олександра Петровича Галкіна 1981 року народження, місцем проживання якого була Нижегородська область РФ.

 

Також Скібіцький показав фотографії знайденого в зоні АТО військового обладнання, виготовленого в Росії, яке, за його словами, перебуває на озброєнні лише російської армії.

 

За словами представника ГУР, близько 60% втрат російських військ приходиться на диверсійно-розвідувальні групи.

Він додав, що такі втрати негативно впливають і на морально-психологічний стан особового складу, що призводить до дезертирства, зокрема – серед кадрових офіцерів РФ.

У зв'язку з цим, додав Скібіцький, російське командування почало вживати заходи для недопущення повернення військових до Росії, зокрема – вести єдину електронну базу військ РФ на Донбасі.

Також він розповів, що протягом останнього тижня виявлено 39 фактів порушення мінських домовленостей щодо відведення озброєння. Зокрема – у 15-км зоні було зафіксовано 39 танків, 53 артилерійські системи та САУ.

Крім того, біля лінії зафіксовані реактивні системи ведення вогню; протягом тижня у 15-км виявлено 22 "Гради" та два "Урагани".

Скібіцький додав, що Росія продовжує постачання зброї – за тиждень було доставлено не менше 1100 тонн пального, понад 260 тонн боєприпасів та озброєння, 10 "Градів", не менше 20 танків, 17 бронемашин.

Загалом за тиждень було здійснено 393 обстріли, у тому числі з артилерії 122 та 152 мм.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...