У Києві виявили "конверт", через який "відмили" понад мільярд

Субота, 2 липня 2016, 10:41

У Києві СБУ спільно з Держслужбою фінмоніторингу та поліцією припинили діяльність конвертаційного центру, який протягом 2014-2016 вивів у "тінь" понад один мільярд гривень.

Як повідомили у Службі безпеки, організатори надавали послуги з переведення грошей у готівку та штучного створення податкового кредиту для відшкодування податку на додану вартість.

"Клієнтами "конверту" були понад 400 комерційних структур з Києва та області, серед яких і декілька держпідприємств. Правоохоронці "взяли" при виїзді з Києва, на заправці, двох організаторів конвертцентру. В них вилучено понад 1,3 мільйона гривень, призначені черговому клієнту. Потім співробітники спецслужби затримали у центрі столиці кур’єра під час передачі замовнику 260 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні. 

Під час обшуків в офісах та автомобілях, які належать конвертцентру, правоохоронці вилучили понад 2 млн гривень, $10 тисяч, банківські картки, 4 ноутбуки з системою "клієнт-банк", флешки, мобільні телефони з доказами здійснення нелегальних фінансових оборудок.

В офісах також виявлено печатки майже 20 фіктивних фірм, задіяних у діяльності конверту та вогнепальну зброю. Заблоковано кілька десятків банківських рахунків, оформлених організаторами конвертаційного центру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 205 КК, тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...