"Укренерго": Бойовики захопили приміщення Донбаської енергосистеми

Субота, 2 липня 2016, 12:22
Укренерго: Бойовики захопили приміщення Донбаської енергосистеми

У тимчасово окупованій Горлівці група бойовиків на чолі з керівником підприємства електромереж, створеного "владою "ДНР", захопила приміщення Донбаської енергосистеми (ЕС) ДП "НЕК "Укренерго".

Як повідомили у ДП НЕК "Укренерго", захоплення приміщення сталося 30 червня. 

"За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об`єктів енергетики, що належать Україні. 1 липня керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця. Виконання вказівок законного керівництва енергосистеми блокується озброєними особами, які знаходяться в  приміщенні енергосистеми", - заявили в "Укренерго". 

За повідомленням компанії, технічний персонал середньої ланки примушують  писати заяви про перехід до штату створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки його керівництва.

"Такі незаконні дії є грубим порушенням Мінських угод, законодавства України та прав її громадян. Усунення від керівництва кваліфікованих фахівців, які здійснювали управління такими високотехнологічними процесами як диспетчеризація  і експлуатація магістральних електромереж та заміна їх не підготовленими для виконання цих функцій людьми, загрожує сталій роботі ОЕС України і, перш за все, надійності енергопостачання споживачів окупованої території  Донбасу", - заявили у компанії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування