Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захисники "Баті" перегородили Хрещатик наметом. Його готові взяти на поруки

Субота, 2 липня 2016, 16:14

Активісти, які не згодні з арештом командира батальйону "Айдар" Валентина "Баті" Лихоліта, встановили великий армійський намет на Хрещатику навпроти виїзду з двору Печерського райсуду Києва.

Як передає "Інтерфакс-Україна", намет, який ще вранці був принесений до будівлі Печерського райсуду і весь цей час лежав на асфальті, вже встановлений і закріплений на проїжджій частині вул.Хрещатик навпроти суду.

Таким чином, автомобільний рух на ділянці автодороги між Бессарабкою і вул. Богдана Хмельницького відсутній.

Патрульні поліції перенаправляють рух автотранспорту в об'їзд заблокованої ділянки.

 

Прихильники комбата "Айдара" також продовжують блокувати Печерський райсуд як зовні, так і всередині будівлі, де в суботу ввечері може бути розглянуто апеляцію на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави для Лихоліта.

За словами нардепів і знайомих з ситуацією активістів, зараз вирішуються технічні питання проведення засідання Апеляційного суду.

Також, як передає УНІАН, активісти на проїжджій частині Хрещатика поставили стіл і закликають громадян підходити і записуватися в громадську варту. Учасники заходу також просять людей записуватися в волонтери.

Разом з тим, перший віце-спікер Ірина Геращенко повідомила, що в понеділок з колегами підпише депутатське звернення з проханням взяти Лихоліта на поруки.

"Відповідне звернення до суду разом з Марією Іоновою і іншими колежанками вже підготували", - написала Геращенко в Facebook.

"Якщо герої причетні до криміналу - що ж, мають теж відповідати згідно закону , це зрозуміло. Але хочеться вірити, що Батя, афганець, воїн, що пройшов найстрашніші дні україно-російської війни, не причетний ні до чого такого, за що має бути запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а не іншого, більш м'якого. Дуже хочеться в це вірити і тому я підпишу запит про взяття Лихоліта на поруки", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 2 липня Печерський райсуд Києва заарештував на 2 місяці без права застави командира батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя".

У свою чергу народні депутати та активісти заблокували зал Печерського райсуду і не дали вивезти Лихоліта в СІЗО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування