Суд у справі Кулика вирішили продовжити в понеділок

Неділя, 3 липня 2016, 10:22
Суд у справі Кулика вирішили продовжити в понеділок

Солом'янський районний суд Києва в суботу не зміг винести рішення щодо відсторонення від посади прокурора сил АТО Костянтина Кулика і обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляють "Новости Донбасса", засідання в суботу затягнулося до 22 години вечора. Суд прийняв рішення продовжити розгляд справи в понеділок, 4 липня.

Розгляд питання про відсторонення Кулика з посади було призначено на 14.00 суботи, однак було перенесено на 16.00 через неявку підозрюваного. Також у суботу Солом'янський райсуд мав обрати запобіжний захід для прокурора сил АТО.

В ході засідання суд відмовив захисту Кулика у відводі судді Сергія Коробенка.

Заступник антикорупційного прокурора Максим Грищук попросив усунути з посади Кулика на 2 місяці.

Кулик заявив, що переслідування відносно нього може бути пов'язано зі справою наближеного до родини екс-президента Віктора Януковича бізнесмена Сергія Курченка, оскільки прокурор АТО нібито "напрацював величезну базу по Курченку".

Повідомляється також, що вранці в суботу прокурор сил АТО з'явився на допит. Раніше Грищук повідомив журналістам, що до цього Кулик 4 рази не з'явився на допит.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 1 липня, детективи Бюро встановили фактичне місцезнаходження Кулика та вручили йому погоджені Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою копії клопотань з матеріалами про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від займаної посади.

29 червня детективи НАБУ за місцем проживання Кулика провели обшуки, по закінченню яких здійснили повідомлення йому про підозру.

Кулика підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення"). Уразі визнання судом його провини військовому прокурору сил АТО загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування