Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: 600 військових моряків живуть на кораблях

Неділя, 3 липня 2016, 16:11

Президент Петро Порошенко заявляє, що зараз 600 військовослужбовців-моряків живуть на кораблях.

Про це він заявив у неділю в Одесі, де брав участь в урочистостях з нагоди Дня військово-морських сил та вручив морякам ключі від новозбудованих квартир, повідомляє прес-служба президента.

"Одним із основних завдань вбачаю забезпечення житлом українських моряків і в першу чергу тих, хто не вагаючись, залишив його в окупованому Криму. Тут, в Одесі, військовослужбовці мають бути забезпечені житлом, особливо ті, хто зберіг вірність присязі і вийшов з Криму", - сказав Порошенко.

Він висловив тверде переконання, що вирішення житлових проблем ВМС мають бути не нижчими за загальні показники у ЗСУ, де за останні два роки, з червня 2014 і до тепер, особовий склад отримав 1927 квартир, а 31 родина скористалася грошовою компенсацією за належне їм житло.

Особливо актуальним це питання є зважаючи на факт, що нині 600 військовослужбовців - моряків живуть на кораблях, підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що під час наради, яка відбулася в неділю, доручив вжити кроків аби змінити цю ситуацію.

"Я дав доручення міністру оборони, ми скоординували зусилля з міністром інфраструктури, найближчим часом, думаю, це рішення буде проведене через Кабінет міністрів і біля порту будуть передані два будинки, які зараз належать Мінінфраструктури, для того, щоб у надзвичайно короткий термін зробити там гуртожитки", - констатував Порошенко.

"Міністерство оборони отримало наказ від мене, гроші на модернізацію будинків знайдені, рішення в уряді погоджено і я ставлю завдання, щоб до кінця року цей комплекс робіт був завершений і мені з цього приводу була доповідь. Щоб ми більшість військових моряків з кораблів переселили у гуртожитки на березі", - додав він.

Президент повідомив, що найближчим часом розпочне роботу Програма щодо забезпечення житлом військовослужбовців і членів їх родин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування