У машину фотокора Левіна в'їхав п'яний чиновник "Укрзалізниці"

Понеділок, 4 липня 2016, 09:21
У машину фотокора Левіна в'їхав п'яний чиновник Укрзалізниці

У машину фотокореспондента LB.ua Макса Левіна та його родини в'їхав на Audi Q7 п'яний начальник відділу вантажоперевезень "Укрзалізниці" Іван Федорко.

Як повідомляє депутат Антон Геращенко у Facebook, ДТП сталося 3 липня дорогою на Боярку (Київська область).

За його словами, за фактом події розпочато кримінальне провадження.

Івана Федорка розшукують співробітники кримінального розшуку Нацполіції.

Геращенко повідомляє, що в машині Макса Левіна на момент аварії перебували дружина й двоє малолітніх дітей журналіста. Дружина Максима й один із його малолітніх синів доставлені в лікарню з численними травмами.

"П'яний негідник спочатку розмахував посвідченням помічника ветеранської організації МВС, а коли нові патрульні поліцейські пояснили йому, що "ксіви" більше не працюють, утік із лікарні, де мали проводити огляд на алкоголь", – зазначає депутат.

Однак водій виявився начальником відділу вантажоперевезень "Укрзалізниці" Іваном Федорком. Він – "друг і соратник звільненого рік тому скандального начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопишина", зазначив Геращенко.

Депутат припустив, що Федорко заробляє на кураторстві питань подачі вагонів для поставок вугілля з окупованих територій Донбасу.

"Він ніколи не мав жодного стосунку ні до поліції, ні до міліції. Просто звичайне чмо, яке живе досі по поняттях 90-х років", – написав Геращенко.

Депутат повідомив, що вимагає від міністра інфраструктури Володимира Омеляна й директора "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна звільнити Федорка "за дії, що перешкоджають слідству", і провести службову перевірку результатів його роботи.

Раніше про ДТП журналіста Левіна повідомляла в Facebook шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

За її даними, у результаті лобового зіткнення дружина Левіна Валя зі множинними переломами в лікарні, син Ярема – теж, із забиттям головного мозку. "Валя при тямі, але стан теж не дуже. Макс і ще одне маля цілі", – зазначила Кошкіна.

Дружина Левіна Валентина повідомила згодом, що у машині були всі троє дітей. Вона була не пристебнута – й отримала осколочний перелом плеча, рвані рани лівої руки і перелом ребра. За кілька днів її прооперують.

"Діточки більш-менш" – написала пані Валентина у Facebook.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування