У Києві й Одесі запустили відеофіксацію на дорогах

Понеділок, 4 липня 2016, 13:32

Міністерство внутрішніх справи почало автоматичну відеофіксацію порушень правил дорожнього руху в тестовому режимі на дорогах у Києві й Одесі.

Про це повідомляє кореспондент "Українських новин" із місця презентації пілотного проекту фотовідеофіксації порушень ПДД за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й голови Національної поліції Хатії Деканоідзе.

За словами Авакова, на даний момент працює три відеокамери в трьох різних місцях, зокрема дві в Одесі й одна – у Києві.

Одна з камер розташована в Києві на вулиці Олени Теліги, 51, ще одна – на трасі "Київ – Одеса".

Аваков зазначив, що за 6 годин роботи відеофіксації скоєно порушень на більш ніж 3 мільйони гривень.

Міністр додав, що до цього проекту буде залучено один найбільший інвестиційний банк для пошуку інвесторів.

А Деканоідзе наголосила, що на даний момент водії не отримують жодних повідомлень про порушення правил дорожнього руху, які фіксують ці відеокамери, але вони почнуть отримувати їх із вересня.

Постфактум за зафіксовані в тестовому режимі порушення ПДР також не штрафуватимуть.

Речник МВС Артем Шевченко уточнив "Українській правді", що спершу Кабінет міністрів має ухвалити відповідну постанову і профінансувати повноцінний запуск відеофіксації.

"За два місяці Кабмін має ухвалити постанову, все детально розписати, профінансувати – десь взяти гроші… На мою думку, якщо в наступному році воно запрацює, то буде добре", – сказав він.

Поки що поліція тестує систему, тренує людей, пояснив Шевченко й додав, що камер зараз "не так багато".

"Потім буде відмашка – можливо, по регіонах. Зараз система запущена для того, щоб ми тренувалися. Щоб люди вже відчували неминучість і готувалися психологічно (до відеофіксації порушень на дорогах – ред.)", – сказав він.

За даними Авакова, камера фіксує перевищення швидкості, інформація передається в центр обробки даних Нацполіції й обробляється з використанням баз даних МВС.

Згодом після обробки буде виноситися електронна адміністративна постанова, яку надсилатимуть власнику авто через "Укрпошту".

Про порушення водіями машин із іноземною реєстрацією будуть повідомляти Держприкордонслужбі для вручення адміністративної постанови людині, яка ввезла це авто в Україну.

У цілому МВС планує розмістити в Україні від 3 до 5 тисяч таких відеокамер.

Раніше повідомлялося, що, доки система автоматичної відеофіксації порушень на дорогах працює в тестовому режимі, листи зі штрафами водіям не надсилатимуть.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування