Кабмін підтримав запровадження Дня опору кримчан

Середа, 6 липня 2016, 13:22

Кабінет міністрів підтримав утвердження 26 лютого Днем опору кримчан російській агресії.

Відповідний проект указу президента підтримали члени уряду на засіданні Кабінету міністрів 6 липня.

Ним пропонується відзначати День опору кримчан російській агресії щорічно 26 лютого для вшанування патріотизму й мужності населення АРК у боротьбі за територіальну цілісність України проти агресії Російської Федерації.

"Уже другий рік поспіль на території АРК відбуваються репресії та переслідування, порушення основоположних прав і свобод людини", – сказала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, представляючи проект указу.

"Держава має консолідувати всі свої ресурси для допомоги українцям, які проти своєї волі стали заручниками агресії РФ", – пояснила вона.

Джапарова нагадала, що 26 лютого 2014 року "тисячі жителів Криму на заклик Меджлісу вийшли до парламенту (Криму) й не дали депутатам проголосувати за сепаратистські рішення.

"Цей день змінив історію захоплення, адже Російська Федерація 27 лютого о 4-й ранку була змушена вже силовими методами захопити адміністративні будівлі в Криму", – сказала вона.

Джапарова пояснила ,чому важливо відзначати цей день: "Це дійсно консолідує державу й суспільство – і переселенців, і тих, хто лишився в Криму. Це розвінчує міф про те, що в Криму зараз живуть лише сепаратисти – це те, на що працює російська пропаганда".

"І це великий жест солідарності з українцями, які змушені жити в умовах окупації і чинять їй ненасильницький спротив: вони дивляться українське телебачення, українські ЗМІ, слухають українське радіо, мають український прапор у своїх домівках, подорожують на материк, отримують українську освіту", – додала вона.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування