Ситник: право на прослушку попередить витік інформації

Середа, 6 липня 2016, 16:02

Для протидії витоку інформації, детективи Національного антикорупційного бюро мають самостійно проводити прослуховування.

На цьому на засіданні комітету з питань запобігання та протидії корупції в середу наголосив голова НАБУ Артем Ситник

"Для того, щоб нести відповідальність, щоб мати можливість ефективно нести службу, було б доцільно голосувати цей законопроект і дати НАБУ можливість самостійно знімати інформацію", - зазначив Ситник

"Люди говорять "от вони почнуть зловживати правом"... У нас є певна підслідність, є певне коло осіб, яке ми маємо право знімати. Я нічого такого не бачу, що детектив зможе знімати інформацію", – пояснив керівник НАБУ.

Ситник пояснив, що дозвіл на прослуховування надасть НАБУ більшу незалежність, "щоб ніхто не мав права втручатися в наші дії, і щоб ми самі несли відповідальність за все, що ми робимо. Це потягне певні витрати, але воно закладено в нашому бюджеті".

Директор НАБУ пояснив, що наразі бюро може вести прослуховувати за допомогою СБУ, які надають їм доступ до власної мережі, що несе в собі загрозу витоку інформації.

На запитання нардепів, чи осіб будуть прослуховувати по номеру чи іменах, Ситник сказав:

"По номеру – це взагалі... Ми ж втручаємося не в номер, а в життя особи. Ми повинні надати докази, що цей номер належить конкретній особі, тому в судах ми будемо доводити, що це саме та людина".

"Ми не можемо написати Іванов і такий номер, просто так представити особу і написати якийсь номер ми не можемо, суду треба доводити. Просто так дозвіл взяти не можна", – додав Ситник.

Раніше голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попросив депутатів схвалити законопроект, який дозволить Національному антикорупційному бюро здійснювати прослуховування незалежно від СБУ.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News