"Бурштинового" заступника прокурора Рівненщини арештували на 2 місяці

Середа, 6 липня 2016, 19:10
Бурштинового заступника прокурора Рівненщини арештували на 2 місяці

Суд заарештував заступника прокурора рівненської області Андрія Боровика, якого у вівторок затримали під час спецоперації "Бурштин", яку проводити силовики.

Таке рішення щодо головного підозрюваного в організації незаконного видобутку буршину у середу виніс Голосіївський суд Києва, повідомляє Ліга.net.

Cуд задовольнив клопотання прокуратури.

"Подання задовольнити, застосувати щодо Боровика Андрія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці до 1 вересня 2016 роки з можливістю внесення застави в розмірі семи тисяч мінімальних зарплат - 9 млн 646 тис грн", - йдеться в постанові.

Раніше сьогодні Голосіївський суд заарештував одного з підозрюваних в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області під заставу в розмірі 5 мільйонів гривень.

Як відомо, у вівторок 5 липня в Рівненській області силовики провели масштабну спецоперацію у справі про незаконний видобуток бурштину. 

Вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро та 94,5 тисячі гривень. Правоохоронці за вечір провели 123 обшуки за місцем роботи і проживання фігурантів справи, а також у їхніх родичів.

Слідчі вилучили чорнову бухгалтерію, зброю, схему розподілу коштів, офісну техніку, а також різноманітні прикраси, переважно – із золота, колекцію коштовних годинників, та автомобіль, що належить одному із п’яти затриманих.

Внаслідок спецопераці поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник облпрокурора Рівненської області Андрій Боровик.

У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській областіпідозрюють 32 людини. Луценко повідомив про затримання п'ятьох учасників схеми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування