Адвокат: "беркутівців" у 2014 році попереджали, коли треба тікати з країни

Середа, 6 липня 2016, 19:44

16 "беркутівців", які були причетні до розстрілів на Майдані, втекли з України у 2014 році, зокрема, через витік інформації. 

Про це під час засідання комітету з питань запобігання та протидії корупції в середу заявив адвокат Небесної сотні Роман Маселко.

"Зараз над 5 "беркутівцями" йде суд, але їх було набагато більше. Знаємо про те, що в липні 2014 року 16 "беркутівців" за день до їх затримання просто покинули Україну. Дехто в Крим поїхав, дехто в Росію", - сказав він.

"Всі вони контролювалися, вони прослуховувалися і такий факт цікавий - дружина одного з "беркутівців" Мельника, який зараз в бігах, працює в СБУ і у відділі, який займається прослуховуванням. На скільки я знаю, ще півроку тому вона ще працювала. Все це свідчить, що і в таких чутливих справах, коли ви не контролюєте процес повністю, є проблема з витоком інформації", - додав він.

За його словами "ці люди втекли через витоки інформації".

Як відомо, Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції у середу рекомендував парламенту проголосувати за законопроект, який дозволяє НАБУ самостійно проводити негласні слідчі дії, у тому числі прослуховування.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування