Генпрокуратура США закрила справу про листування Клінтон

Четвер, 7 липня 2016, 02:45

Колишньому держсекретареві США і претенденту на президентський пост від Демократичної партії Хілларі Клінтон не буде пред'явлено звинувачень у справі про службове листування.

Про це повідомила генеральний прокурор США Лоретта Лінч, передає BBC.

"Я отримала і прийняла рекомендацію закрити розслідування і не пред'являти звинувачень нікому з його фігурантів", - йдеться в заяві генпрокурора.

Раніше в середу депутати-республіканці палати представників конгресу США викликали для надання свідчень главу ФБР Джеймса Комі.

Напередодні Федеральне бюро розслідувань завершило розслідування порушень Клінтон правил використання персональної електронної пошти.

У висновку слідчих зазначалося, що Клінтон "вкрай недбало" поводилася з секретною інформацією. Однак, незважаючи на це, ФБР рекомендувало Міністерству юстиції не порушувати справу стосовно Клінтон.

Скандал у зв'язку з електронним листуванням Клінтон, коли вона займала пост держсекретаря, розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона в порушення встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти.

Хілларі Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

Раніше президент США Барак Обама вперше відвідав захід в рамках передвиборної кампанії Хілларі Клінтон і назвав її найбільш компетентним кандидатом на пост глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News