Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій про блокування Ради: Переламувати мене не можна

П'ятниця, 8 липня 2016, 12:05

Голова Верховної Ради переконаний, що до наступного тижня депутати домовляться і парламент зможе повноцінно працювати.

На брифінгу він відзначив, що блокування почалося після згоди Верховної Ради на затримання й арешт депутата Олександра Онищенка, наданого у вівторок.

Парубій зазначив, що у четвер на розгляд було винесено важливі законопроекти – і парламент показав, що здатен працювати.

Але згодом знову заблокували трибуну й президію Верховної Ради. "Багато колег не до кінця, на мою думку, усвідомлюють ці дії", – вважає спікер.

Він впевнений, що після проведення консультацій буде знайдено порозуміння – і наступного тижня парламент зможе повноцінно працювати й ухвалити необхідні закони, "а їх у порядку денному – сотні, які потребують першочергового розгляду".

Парубій сказав, що через заблоковану трибуну у п’ятницю не вдалося провести годину запитань до уряду в сесійній залі, тому прем’єр-міністр і міністр змушені вийти з відповідями до журналістів.

Щодо роботи парламенту наступного тижня Парубій сказав: "Буде робота наступного тижня. І ніхто не зупинить роботу українського парламенту, й ніхто не зможе дестабілізувати його, якими б мотивами вони не керувалися".

Він додав, що не допустить силових протистоянь у парламенті. "Я весь арсенал (дій) використаю, як і попереднього разу, коли дві доби майже безперестанку йшли переговори. Я використаю весь арсенал комунікації в домовленостях, щоб ми змогли уникнути конфліктів".

Спікер сказав, що у четвер було ухвалено кілька важливих законопроектів, щодо деяких іще не дійшли згоди, але тривають консультації.

"Можливо будь-яке рішення з простою річчю – рішенням комітету. Це найбільша проблема, коли приходять до мене і кажуть: ти оце маєш поставити на порядок денний. Я кажу: дайте рішення комітету. "Немає рішення комітету, ти маєш поставити, бо ми заблокуємо трибуну", – процитував голова ВР.

"Так не буває. Кожне рішення в цьому парламенті приймалося тільки тоді, коли було рішення комітету. Коли хтось думає, що можна перетискати й переламувати, то помиляється. Переламувати мене не можна. Кожне рішення, яке буде підготовлене згідно з регламентом, згідно з процедурою до розгляду, буде ставитися на розгляд – а депутати будуть уже визначатися", – заявив Парубій.

Олена Рощенко ,УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування