Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сирії загинули двоє російських льотчиків

Субота, 9 липня 2016, 22:59

Двоє російських військових льотчиків-інструкторів загинули 8 липня в районі Пальміри після того, як сирійський вертоліт Мі-25 під їх управлінням був підбитий терористами ІДІЛ.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в суботу в міністерстві оборони Росії.

"8 липня російські військові льотчики-інструктори Ряфагать Хабібулін і Євген Долгін здійснювали обліт сирійського вертольота Мі-25 (експортний варіант вертоліт Мі-24) з боєкомплектом в провінції Хомс (Сирія)", - сказали в військовому відомстві РФ.

У Міноборони РФ заявили, що вертоліт був підбитий після того, як зірвав наступ терористів.

"Витративши боєкомплект, при розвороті на зворотний курс вогнем з землі вертоліт був підбитий терористами і впав в районі, підконтрольному сирійській урядовій армії. Екіпаж вертольота загинув", - заявили в Міноборони РФ.

Російські льотчики представлені до державних нагород посмертно.

Разом з тим, російське військове джерело повідомило "Інтерфаксу", що вертоліт Мі-25 з російським екіпажем був збитий бойовиками ІДІЛ з американського важкого протитанкового ракетного комплексу TOW.

"За наявними даними, терористи використовували американський TOW. Вертоліт, витративши боєприпаси, йшов зворотним курсом на гранично малих висотах", - сказало джерело.

Таким чином, за офіційними даними, за час операції в Сирії загинули 13 російських військовослужбовців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування