Екс-заступника командувача ВМС України судитимуть за держзраду

Вівторок, 2 серпня 2016, 03:46
Екс-заступника командувача ВМС України судитимуть за держзраду

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Дмитра Шакуро, який, зрадивши Присязі, перейшов на бік країни-агресора.

Про це йдеться у повідомленні на персональному сайті головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Військова прокуратура Південного регіону України закінчила спеціальне досудове розслідування.

Повідомляється, що колишній контр-адмірал, вчинивши дезертирство із Військово-Морських Сил Збройних Сил України, вступив на військову службу у збройні сили держави-агресора та з липня 2014 року перебував на посаді заступника командувача Каспійської флотилії ВМС РФ. В даний час з військової служби звільнений та перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим.

У липні 2016 року військовою прокуратурою Південного регіону йому повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408(дезертирство) та ч.1 ст.111(державна зрада).

Як відомо, частина військовослужбовців, які проходили службу в Криму в період з лютого по травень 2014 року надавали Російській Федерації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, захопленні військового майна, що належить Збройним силам України, переходили на службу в збройні сили агресора.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування