Захисники "торнадівців" побилися під судом з поліцією

Вівторок, 2 серпня 2016, 18:59

Мітингувальники біля суду, який розглядав справу бійця "Торнадо" Миколи Цукура, побилися з правоохоронцями.

Спершу "блокувальники" суду перелізли через огорожу суду, деякі кидали в правоохоронців пакетами з борошном, а також шинами, які раніше принесли під будівлю суду, повідомляє канал "112".

Поліція застосувала сльозогінний газ і одному з людей стало погано. Викликали "швидку". Як зазначають журанілсти каналу, поліції вдалося зупинити мітингувальників, які намагалися прорватися до суду.

"Також представники добровольчих батальйонів намагалися перелізти через паркан суду, щоб потрапити до суду, але у них це не вийшло. ... Добровольців зараз стало більше, вони продовжують провокувати поліцейських, але поліцейські стоять на своїх позиціях, і не пропускають їх до суду", - розповів журналіст.

Суд мав відбутися у закритому режимі. Проте засідання перенесли на 11:30 середи. Про це заявив адвокат Цукури.

"Засідання закінчилося буквально через 15 хвилин після того, як воно почалося. Хлопці почали вимагати: "Будь ласка, встановіть нам мікрофон", їх ніби ніхто не чув. І після цього вже почалися крики і так далі. Прокурор почав заявляти клопотання про те, щоб видалили із зали суду комбата і Ляшука, і суддя задовольнив це клопотання. Перенесли засідання на завтра на 11:30", - розповів адвокат.

Як відомо, у червні 2015 року стало відомо про затримання 8 бійців "Торнадо", у тому числі командира Руслана Онищенка, за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і низку інших тяжких злочинів.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Бійці роти "Торнадо" підозрювалися у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО, в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News