Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про заходи щодо розвитку ОПК

Середа, 3 серпня 2016, 10:55

Президент Петро Порошенко у дію травневе рішення Ради національної безпеки і оборони "Про заходи з розвитку оборонно-промислового комплексу України".

Про це інформує прес-служба глави держави у середу.

Цим рішенням РНБО доручила уряду розробити і внести на розгляд парламенту низки законодавчих ініціатив, що стосуються переозброєння Збройних сил України та інших військових формувань в умовах агресії РФ.

Кабмін має також підготувати програму реформи та розвитку оборонно-промислового комплексу та їх фінансування.

У тримісячний строк уряд має розробити, зокрема, проекти законів щодо забезпечення сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій в ОПК шляхом утворення спільних підприємств.

Має бути внесений проект закону про підтримку авіаційної промисловості, що встановлює обмежувальну ввізне мито на літаки іноземного виробництва, які перебувають в експлуатації понад 5 років, якщо аналоги таких літаків виробляються в Україні; затверджені порядок формування ціни на продукцію оборонного призначення в разі відбору постачальників без конкурсу і програма підготовки кадрів для потреб підприємств ОПК.

Уряду також доручено у місячний строк підготувати та затвердити державну цільову програму реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

Крім того, мають бути затверджені до 1 січня 2017 року основні напрямки розвитку озброєння та військової техніки на довгостроковий період.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування