Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо Пасішника

Четвер, 4 серпня 2016, 14:56
Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо Пасішника

Солом'янський районний суд повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обвинувальний акт стосовно колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника як такий, що складений з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу.

Відповідне визначення колегія суддів винесла на засіданні в четвер, передають "Українські новини".

Також суд відхилив клопотання прокуратури про повторне вилучення закордонного паспорта у Пасішника.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро встановили факт здійснення Пасішником в період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення виконавчого директора НАКу заступником міністра економіки.

Пасішник назвав підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними.

Пасишник підтверджував свій інтерес зайняти посаду заступника міністра, але інформацію про лобіювання його кандидатури депутатом Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком заперечує.

3 лютого Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку.

13 липня Пасішник припинив роботу на посаді виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" і був призначений на посаду першого заступника генерального директора оператора нафтотранспортної системи компанії "Укртранснафта".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування