Суд у справі 5 беркутівців перенесли на 1 вересня

Четвер, 4 серпня 2016, 17:59

Святошинський райсуд міста Києва після допиту потерпілого волонтера "Червоного Хреста" Романа Котляревського оголосив перерву до 1 вересня в розгляді справи щодо п'яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут".

Про це в четвер заявив головуючий в колегії суддя Сергій Дячук, повідомляє Укрінформ.

"Суд оголошує перерву до 11:30 1 вересня 2016 року", - сказав Дячук.

Така велика перерва пов'язана з тим, що сторона обвинувачення наприкінці судового засідання у четвер, 4 серпня, заявила "об'ємне" клопотання про проведення комплексної судової експертизи за ухвалою суду тих об'єктів (куль, гільз), які були предметом дослідження в минулих судових засіданнях. За словами прокурора Романа Псюка проведення такої експертизи необхідно "у зв'язку із виявленням цілого ряду нестиковок та розбіжностей у висновках експертиз.

1 вересня також планується допитати двох потерпілих, які раніше вже були допитані в іншому кримінальному провадженні щодо екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Як зазначив Дячук, загалом, в суді залишилось ще допитати чотирьох потерпілих у справі розстрілу Майдану. Зокрема, це родичі загиблих на Майдані. Суддя закликав сторони провадження визначитися із графіком допиту потерпілих.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти п'ятьох колишніх беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського.

Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують в убивствах на Майдані, не визнають власної вини за жодним з пунктів.

Усього, як пояснив прокурор Генеральної прокуратури України Яніс Сімонов, вдалось ідентифікувати 25 правоохоронців, які стріляли на Інститутській, з них 20 перебувають у розшуку.

У вересні 2014 року колишній командир роти "Беркута" Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, утік із-під домашнього арешту, його оголосили в розшук. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування