Суд залишив Александровську під вартою

П'ятниця, 5 серпня 2016, 17:35

Київський райсуд Харкова залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-нардепа від КПУ Алли Александровської: тримання у СІЗО на два місяці без права на заставу.

Про це розповів адвокат підозрюваної Олександр Постернак, який подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу, передає Укрінформ.

"Держобвинувач Іван Слюсар наполіг на тому, що стаття, інкримінована Александровській, не передбачає іншого запобіжного заходу, окрім призначеного. Водночас, конвенція Європейського суду з прав людини говорить, що запобіжний захід може бути змінено залежно від стану підозрюваного незалежно від статті. Це міжнародна норма, і суд мав її врахувати", -  зазначив Постернак.

За його словами, стан Александровської, доставленої в суд, погіршився через те, що додалися ознаки ОРЗ.

Захисник Александровської Олександр Шадрін зазначив, що захист буде звертатися до Європейського суду.

Як повідомлялося, 30 червня Київський райсуд Харкова обрав для Александровської тримання в СІЗО на час досудового слідства.

12 липня Жовтневий райсуд Харкова зобов'язав начальника СІЗО забезпечити Александровській право на меддопомогу. Через день її доставили в лікарню швидкої допомоги на обстеження, після чого повернули в СІЗО.

За матеріалами слідства, Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту і до президента щодо змін у Конституцію з федералізації.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...