У Дніпрі лікарі показали колекцію осколків і куль, витягнутих із бійців АТО

Субота, 6 серпня 2016, 06:46

У лікарів обласної лікарні імені Мечникова в Дніпрі зібралася чимала колекція осколків, що були витягнуті з українських воїнів, що боронять Україну від навали путінських наймитів на Донбасі.

Про це пише Depo.Дніпро

"Тут зібрані кулі і осколки від сучасної зброї, починаючи від стрілецької. Це автоматні кулі, від гвинтівок і ті снаряди, які прилітають на наші позиції і викликають смерті та поранення наших бійців, - зазначив заступник головного лікаря Дніпропетровської обласної кліничної лікарні ім. Мечникова Юрій Скребець. - Тут і товстостінні важкі осколки від артилерії, немагнітні, легкі, але дуже великі - це "Град".

Є й фрагменти від "недозволених" 120-міліметрових мін, а також від танкових снарядів та боєприпасів до різноманітних самохідних установок. 

Лікарі зазначають, що чим менші осколки, тим вони небезпечніші, оскільки швидкість їхнього польоту дуже велика.

 
Всі фото: dnipro.depo.ua
 
 

"За 27 місяців роботи нашими лікарями було зроблено понад 3,5 тисячі операцій, перелито 2 тони донорської крові, врятовано 2 тис бійців. Ми цим пишаємося", - розповів головний лікар ОКБ ім. Мечникова Сергій Риженко.

Осколки - не лише пам'ять про врятовані життя, а й речові докази: слідчі органи вилучають осколки для зберігання. Вони служать доказами для встановлення отримання поранення в умовах бойових дій, для встановлення військових злочинів. Як сказав головний лікар, у осколках зберігається історія, написана кров'ю.

Зазвичай пораненим не дозволяють забирати на згадку осколки, яких з них витягли. Втім, іноді бійці це, все ж таки, роблять – потайки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування