Один військовий загинув і п’ятьох поранили на Донбасі за добу

Вівторок, 9 серпня 2016, 12:55

За минулу добу у зоні АТО загинув один військовослужбовець, ще п’ятьох було поранено.

Про це повідомив речник Адміністрації президента Олександр Мотузяник на щоденному брифінгу у Києві 9 серпня.

За його словами, усі ці втрати відбулися на Маріупольському напрямку.

"Втрати противника: 9 окупантів зазнали поранень", – сказав Мотузяник.

На Луганському напрямку бойові дії у понеділок велися з 18 години й до опівночі, бойовики порушували "режим тиші" у Новотошківському, Золотому та під Попасною. Усього за добу на Луганщині було 11 обстрілів, 4 із них – із важкого озброєння.

На Донецькому напрямку бойовики стріляють здебільшого у темну пору добу. Гарячі точки – Світлодарська дуга, Авдіївська промзона, Горлівська агломерація та Опитне.

Впродовж доби бойовики неодноразово використовували важке озброєння – гармати й міномети, всього за добу зафіксовано 16 обстрілів з боку бойовиків, зокрема один артобстріл поблизу Луганського і 6 мінометних обстрілів по всьому фронту.

На Маріупольському напрямку теж було 16 обстрілів, 9 із них – із використанням важкого озброєння. Епіцентром бойових дій у понеділок було Широкине, де "противник здійснив безпрецедентно потужні артилерійські обстріли з важкого озброєнні".

Зокрема, між 5:30 та 6:30 ранку бойовики випустили по силах АТО більше 114 артилерійських снарядів. Протягом 2 мінометних обстрілів, які сталися перед світанком та після заходу сонця "ворог випустив по наших позиціях 100 мін", сказав Мотузяник.

Також міномети було застосовано у Красногорівці, Гнутовому, Водяного.

Крім того, на Луганському напрямку зафіксовано прольоти 2 безпілотників, ще один безпілотний апарат типу "Орлан-10" зафіксували на Маріупольському напрямку.

Мотузяник також повідомив, що у Станично-Луганському районі СБУ та поліція ліквідували мережу інформаторів "ЛНРівців": 2 місцеві мешканки систематично контактували з представником бойовиків і повідомляли йому про місце, кількість особового складу та озброєння сил АТО, режим охорони стратегічно важливих об’єктів, органів влади тощо.

Він також повідомив, що поблизу Верхньоторецького затримали 3 осіб, які входять у списки бойовиків і підозрюються у співпраці з "ДНР".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування