Путін про Курили: територіями не торгуємо, але компроміс можливий

П'ятниця, 2 вересня 2016, 11:38

Президент Росії Володимир Путін допустив, що в суперечці з Японією про Курильські острови може бути знайдений компроміс.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству Bloomberg, яке публікує прес-служба Кремля.

Путін згадав ситуацію з островом Тарабаров, коли були закріплені спірні території:

"Ми нічого не віддавали, це були території, які були спірними і щодо яких ми вели переговори з Китайською Народною Республікою протягом 40 років – хочу це підкреслити, 40 років, – і врешті-решт знайшли компроміс. Частина території остаточно закріплена за Росією, частина території остаточно закріплена за Китайською Народною Республікою".

"Хочу підкреслити, що це стало можливим виключно на тлі дуже високого рівня довіри, яка склалася на той час між Росією і Китаєм. І якщо ми доб'ємося такого ж високого рівня довіри з Японією, то і тут ми можемо знайти якісь компроміси", – заявив президент РФ.

Однак при цьому Путін підкреслив, що Росія "не торгує територіями".

"Мова не йде про якийсь обмін, про якийсь продаж. Йдеться про пошук рішення, при якому жодна зі сторін не буде відчувати себе у програші, жодна зі сторін не буде відчувати себе ні переможеною, ні і в програші", – зазначив Путін.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у Владивостоці на Східному економічному форумі обговорять питання Курильських островів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News