Меркель і Путін обговорили ситуацію на Донбасі в кулуарах G20

Понеділок, 5 вересня 2016, 01:19

Канцлер ФРН і президент РФ 45 хвилин говорили про ситуацію на сході України, сирійську кризу і гуманітарну обстановку в Алеппо.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін провели окрему зустріч у Ханчжоу, де проходить саміт G20, пізно ввечері в неділю, 4 вересня.

За словами офіційного представника німецького уряду Штеффена Зайберта, сторони "гранично конкретно" обговорили реалізацію мінських домовленостей, війну в Сирії і катастрофічну гуманітарну ситуацію в сирійському Алеппо.

На початку розмови Путін поскаржився на пізню годину, проте Меркель зауважила, що в Європі ще день і зізналася, що рада можливості поговорити про нагальні питання, включаючи обстановку на сході України.

Тим часом, як повідомляє Reuters, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в неділю закликав Москву не затягувати з підписанням угоди з США щодо мирного врегулювання в Сирії, яке повинно включати в себе положення про повноцінне перемир'я по всій країні і сприяти доставці гуманітарної допомоги в Алеппо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування