Лещенко про нову квартиру: Мені немає що приховувати

Середа, 7 вересня 2016, 10:28
Лещенко про нову квартиру: Мені немає що приховувати

Народний депутат Сергій Лещенко оплачував купівлю нової квартири у центрі Києва не через Сбербанк, через цей банк лише сплачено кошти у Пенсійний фонд України.

Про це він написав у Facebook, реагуючи на критику громадян щодо купівлі ним квартири площею 192 квадратних метрів у новобудові на вулиці Івана Франка у Києві.

"Гроші за квартиру не сплачувалися через Сбербанк. Є додаткова угода, де фігурує інший банк. Єдиний платіж в Сбербанку було зроблено на рахунок Пенсійного фонду України в Державному казначействі. Це платіж при придбанні нерухомості, який треба було робити досить оперативно – до закінчення банківського дня. Комісія за який склала 10 гривень", – пояснив депутат від БПП.

При цьому Лещенко наголосив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок. У ній він планує жити з коханою.

"Квартира оформлена на мене, а Настя стане її співвласником після завершення процедури розлучення. В декларації за 2016 рік все це буде відображено", – запевнив він.

"Не буду приховувати, мені навіть радили знайти підставну особу або далекого родича та записати житло на нього. Але мені немає що приховувати – і для мене принципово, що правда має бути правдою", – зазначив Лещенко.

За словами нардепа, він "досить скромний у життєвих проявах": 9 років їздив на одному автомобілі, досі користується iPhone 4 і до парламенту ходить із рюкзаком.

Але, на його думку, "квартири купляються раз на все життя", тому "це має бути квартира, з якої ти не будеш переїжджати за декілька років у іншу".

"Вибір такої квартири триває роками. В моєму випадку – з 2012 року. Це легко перевірити", – заявив Лещенко.

"В інтернеті досі можна зустріти брехливі публікації про те, що я купив тоді квартиру за 350 тисяч доларів. В часи Януковича, з метою дискредитації, мою електронну пошту було зламано. Весь компромат, який там знайшли – це e-мейли з пропозиціями житла, які ріелтор скидав мені у скриньку. Тоді я квартири не купив, а продовжував пошук. В тому числі, тому що тоді ціна за метр була істотно вище, ніж зараз", – написав він.

На думку Лещенка, "зараз – найкращий час для придбання нерухомості".

"Дно ринку. Тому ціна 1500 доларів за метр на вулиці Франка в Києві – це вагомий аргумент на користь житла. За такими квартирами стоять черги, і їх купують майже миттєво. Можете вірити мені чи ні, але просто проконсультуйтеся з фахівцями. І така ціна має пояснення: будинок не готовий на 100%, а забудовнику були потрібні гроші. Тому укладати угоди треба дуже швидко", – пояснив він.

"Великий метраж квартири має просте пояснення – вона також буде студією для Насті", – додав депутат.

Його друг і колега по фракції Мустафа Найєм також заступився за Лещенка: "Я довіряю цій людині на 100%".

"І Сергій, і Настя заробили все, що в них є, поза політикою, поза держслужбою, не з держбюджету. Відкрито записали квартиру на себе. Я знаю їх обох іще раніше, ніж вони познайомилися, і в мене немає жодних питань щодо походження їх статкв. Є питання – задавайте: поки вони не закінчаться – він на них відкрито й розгорнуте відповідає", – написав Найєм у Facebook.

Напередодні Лещенко вже пояснював, що купив квартиру на свої заощадження за часів роботи в "Українській правді" й гроші, взяті в борг у Олени Притули "терміном на 10 років". Також сприяла придбанню Анастасія Топольська, яка, за словами Лещенка, "входить до числа найбільш високооплачуваних діджеїв у Східній Європі".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування