Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії 4 кримських мусульман засудили до 7 і 5 років колонії

Середа, 7 вересня 2016, 12:29

Суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок 4 кримським мусульманам: 7 і 5 років

Про це повідомляють Крым. Реалии.

Згідно з рішенням суду, севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називає організатором осередку "Хізб ут-Тахрір" засуджений до семи років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов отримали по п'ять років виправної колонії також загального режиму.

Вирок оголосили за 15 хвилин.

На засіданні 31 серпня Руслан Зейтуллаєв закликав суд ухвалити справедливе рішення. Він підкреслив, що рішення стосовно всіх чотирьох кримських мусульман було ухвалене до того, як їх етапували в Ростов.

Адвокат Еміль Курбедінов назвав абсурдними версії слідства і вказав на відсутність доказів щодо звинувачення кримчан.

Речниця МЗС України Мар’яна Беца назвала рішення суду цинічним. "Висловлюємо протест у зв'язку з незаконними вироками. Вимагаємо від РФ припинити репресії проти кримських татар", - написала вона.

Суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваїтовим, Нурі Примовим і Фератом Сайфуллаєвим почався у червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі та звинувачують в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір".

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" 2003 року, включивши до списку об'єднань, названих "терористичними".

Крім Росії ця організація як терористична заборонена в Узбекистані, Казахстані, Китаї та деяких інших азіатських і африканських країнах. У Німеччині діяльність "Хізб ут-Тахрір" обмежена через звинувачення в антисемітизмі. В Україні та в більшості країн Заходу вона може діяти легально.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...