Лукашенко підтримав розгортання білорусами прапора РФ на Олімпіаді

Четвер, 8 вересня 2016, 13:35

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримав розгортання членом білоруської збірної на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро прапора Росії, чия збірна не була допущена до ігор через допінг.

Про це в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" заявила прес-секретар Лукашенко Наталія Ейсмонт.

"Винесення прапора під час церемонії відкриття – ініціатива білоруської делегації. Тим не менш, я хочу підкреслити, що це позиція державна і це в тому числі позиція президента країни та нашого президента Паралімпійського комітету. Ми солідарні з російськими паралімпійцями", – зазначила Ейсмонт.

Вона вважає, що ніхто не пред'явив доказів застосування росіянами допінгу.

"Якщо вони говорять про допінг, ми категорично проти допінгу, але жодного факту щодо паралімпійців, які застосовували б допінг і яких усунули від участі, пред'явлено не було. А люди, для яких спорт – це більше, ніж спорт, були від Паралімпіади усунені. Ось це наша державна позиція і позиція президента нашої країни", – заявила вона.

Як відомо, під час відкриття Паралімпіади один з членів білоруської збірної розгорнув прапор Росії. Міжнародний паралімпійський комітет вважає це політичною акцією, у зв'язку з чим проводить розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування