У БПП вважають, що голову облради Херсона "скинули" незаконно

П'ятниця, 9 вересня 2016, 20:57

Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Павло Різаненко заявляє про незаконну спробу депутатів Херсонської обласної ради змістити свого голову Андрія Путілова з посади.

Про це він сказав на прес-брифінгу із приводу подій у відомстві.

"Була спроба незаконним чином змістити керівництво обласної ради. Ніхто не відмовляє депутатам вносити до порядку денного сесії ті чи інші проекти рішень. Але все це має відбуватися відповідно до закону про місцеве самоврядування й регламент", - зазначив Різаненко та оприлюднив на Facebook відео своєї заяви.

Він вважає, що депутати протизаконно проголосували за продовження сесії облради, на якій усунули з посади Путілова, після того як сесія була закрита головою відповідно до регламенту.

Різаненко зазначив, що цей злочин може кваліфікуватися як незаконне присвоєння владних повноважень і скинення конституційного ладу.

Він додав, що ініціюватиме зустріч із президентом Петром Порошенком й доповідатиме із приводу цієї події.

Як відомо, у грудні 2015 року Херсонська облрада на першій сесії 7-го скликання обрала головою депутата від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", голову обласної адміністрації Андрія Путілова.

9 вересня місцеві ЗМІ повідомили, що депутати Херсонської обласної ради відправили Путілова у відставку.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...