Електромережі США не були зламані, російський код виявлено лише на одному ПК

Субота, 31 грудня 2016, 23:53

Шкідливий код, який пов'язують з російськими хакерами "Мережа грізлі" , був виявлений лише на одному ноутбуці, який не був підключений до мережі енергосистеми американської компанії Burlington Electric.

Про це йдеться у заяві компанії з приводу поширеної раніше газетою The Washington Post інформації про хакерську атаку на електромережі в штаті Вермонт.

Газета відзначила, що роботу компанії порушено не було. Однак сам факт проникнення в електричні мережі є важливим, оскільки несе потенційну небезпеку. Будь-які збої в комп'ютерній системі електромереж можуть мати катастрофічні наслідки для роботи медичних і аварійно-рятувальних служб країни.

"Ми швидко просканували всі комп'ютери своєї системи в пошуках характерних слідів шкідливого ПЗ. Ми виявили шкідливе ПЗ в єдиному, що належить Burlington Electric лептопі, який не з'єднаний з енергосистемою нашої організації", - йдеться в заяві компанії.

Як відомо, 23 грудня 2015 року українська компанія "Прикарпаттяобленерго" повідомила про відключення електроенергії, що торкнулося Івано-Франківська та ще частини Прикарпаття.

Причиною аварії назвали втручання сторонніх осіб в роботу телемеханіки - автоматичної системи контролю і управління енергетичним обладнанням.

Служба безпеки України 28 грудня звинуватила в цьому Росію. США тоді теж підозрювали РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News