У Сумах в одному з будинків стався вибух – загинула жінка

Вівторок, 3 січня 2017, 21:35

У Сумах на вулиці Металургів, 24, близько 21:00 стався вибух у квартирі на 6 поверсі, через що постраждали кілька квартир.

Про це "Українській правді" повідомили очевидці.

 

Як пише сумське видання Dancor із посиланням на речницю прокуратури Сумській області Наталю Науменко, є жертви.

"Як повідомив із місця події (прокурор Сум) Володимир Ковтун, вибухом пошкоджено кілька квартир, дві людини в лікарні, жінка пенсійного віку загинула, на жаль", – повідомила Науменко.

 

Поліцейський, який перебуває на місці події, сказав, що попередня причина – вибух газу. Але очевидці кажуть, що газом не тхне, тому місцеві жителі сумніваються в цій версії.

Як повідомив "Данкору" мешканець будинку з вулиці Металургів, вибух стався у квартирі сумчанина, який перебуває на психіатричному обліку. Нібито господар квартири відкрив газ. При цьому сам він важких травм не отримав, на відміну від сусідів.

За словами очевидців, вибух був сильний – затряслися будинки поруч, уламки й шматки балкона летіли через увесь двір, сковороди в деревах застрягли. У будинку напроти в частини квартир посипалися вікна. У машин під будинком побило скло уламками балкона.

У самій квартирі знесло частину стін, стелю й підлогу – руйнацію видно крізь діри. Повністю зруйнувалися балкони по обидва боки квартири, де стався вибух.

Люди з під'їзду вибігали з дітьми на руках, хто в чому, – розповідають очевидці.

Будинок знеструмлено, рух транспорту навколо будинку перекрили.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що загинула одна особа – літня жінка, ще дві особи врятовано з-під завалів. Проведено евакуацію мешканців будинку.

 
ДСНС

За даними відомства, 3 січня, о 20:41 у квартирі на 6 поверсі 10-поверхового житлового будинку стався вибух (попередньо – побутового газу) без подальшого горіння.

 

Внаслідок вибуху зруйновано перекриття між 5 та 6 поверхами в межах однієї кімнати (20 кв. м.), зруйновано міжкімнатні перегородки в квартирах на 5 та 6 поверхах, порушено цілісність перекриття між 6 та 7 поверхами без подальшого обвалу на площі близько 20 кв.м.

 

За даними сумської прокуратури, серед постраждалих – і власник квартири, де стався вибух, а загинула жінка, яка жила поверхом нижче. Її чоловіка також госпіталізували.

 

За фактом вибуху відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України – умисне знищення або ушкодження майна, яке призвело до загибелі людини

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування