Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасникам АТО надали право на призначення дострокової пенсії - закон

Середа, 4 січня 2017, 15:36
Учасникам АТО надали право на призначення дострокової пенсії - закон

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції".

Як повідомляє прес-служба глави держави, документом вносяться зміни до закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" та надається право на призначення пенсії за віком (після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років) військовослужбовцям, співробітникам органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Таке ж право отримують учасники бойових дій, а також військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані), які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час участі в АТО.

Дружинам (чоловікам), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батьки вищезазначених категорій громадян, які загинули чи пропали безвісти, померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час участі в АТО, забезпечення її проведення, також надається право на призначення пенсії за віком.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування