Людей, які в п'ятницю застрягли на трасі Одеса-Рені, нарешті визволили

Субота, 7 січня 2017, 16:23

На допомогу до людей, які в п'ятницю застрягли на трасі Одеса-Рені під селом Холмське Арцизького району Одеської області, нарешті прорвалася спецтехніка.

Про це "БессарабіїINFORM" повідомили очевидці з місця події.

На Одещині визволяють автомобілі зі снігового полону
На Одещині визволяють автомобілі зі снігового полону
Всі фото прес-служби Держприкордонслужби

Людей евакуювали в село Холмське. Там їх зустріли, нагодували і обігріли.

"Бульдозер і два навантажувача прорвалися на трасу, багато машин і автобусів... Організовуємо підвезення продуктів і бензину. У Холмському готові до прийому людей. Вітер такої сили, що після проходу навантажувача через півгодини проїхати вже не можна", - написав раніше глава Арцизької РДА Сергій Парпуланський на своїй сторінці в Facebook.

 

Рятувальна техніка дісталася і до затору в районі села Кирнички Ізмаїльського району, де в сніговому полоні опинилося близько 200 осіб.

 

Як повідомив народний депутат Олександр Урбанський, люди вже розселені в селі Кирнички - в приватних будинках, дитячому садку та інших об'єктах соціальної сфери.

 

"Медичної допомоги ніхто не потребує, але в разі необхідності - в селі є амбулаторія, і медики готові надати необхідну допомогу", - зазначив нардеп.

Як стало відомо, в селах, куди доставили велику кількість постраждалих людей, є необхідність в хлібі. За словами Урбанського, хліб везе з Ізмаїла рятувальна експедиція, організована Ізмаїльським міським головою Андрієм Абрамченком.

В той же час, як повідомляє ДСНС станом на 15:00 суботи, на території Одеської області спостерігається сильна хуртовина та снігові замети, швидкість вітру становить 15-20 м/с (пориви), місцями до 25 м/с, видимість 100 – 500м, - температура повітря вночі 14-16, вдень 10-15 морозу.

З 08:00 6 січня заборонено рух вантажних, великовантажних та великогабаритних транспортних засобів, з 10:00 - закритий рух транспортних засобів на автошляхах загального користування по трасі Одеса-Миколаїв та Одеса-Рені. З 18.00 6 січня заборонено рух автотранспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування (державного та місцевого значення) Арцизського, Білгород – Дністровського, Болградського, Кілійського, Ізмаїльського, Ренійського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського районів Одеської області. У визначених місцях відстою на території області перебуває 172 одиниці техніки.

Створились затори транспортних засобів Ізмаїльському районі за межами с. Кирнички (біля 30 автомобілів), Біляївський район біля с. Маяки (20 автомобілів). Решта транспортних заторів ліквідовано. Всього зі снігових заметів вилучено 216 автомобілів, у тому числі автомобіль швидкої медичної допомоги, який прямував на виклик, врятовано 633 людини, з них 100 дітей.

Системи життєзабезпечення, медичні установи та заклади соціального захисту працюють в штатному режимі. Ліквідація наслідків несприятливих погодних умов триває.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування