НАБУ провело обшуки в "Укрнафті"

Середа, 1 лютого 2017, 17:33

Співробітники Національного антикорупційного бюро в середу, 1 лютого, провели обшуки в найбільшій нафтовидобувній компанії "Укрнафта".

Про це "Українським новинам" повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Так, обшуки в "Укрнафті" сьогодні проводилися", - сказав він.

З його слів, обшуки проводилися в рамках кримінального провадження в "Укрнафті".

Нагадаємо, минулого року НАБУ почало розслідування за фактом формування дебіторської заборгованості "Укрнафти" у розмірі 7,745 млрд гривень за договорами на продаж сирої нафти, укладеним за результатами аукціонів протягом березня-жовтня 2015 року.

Як повідомлялося, в липні "Укрнафта" подала в суд 6 позовних заяв з проханням зобов'язати ТОВ "Прикарпаттянафтотрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН" погасити перед нафтовидобувною компанією заборгованість в загальній сумі 7,587 млрд гривень.

Суди першої інстанції задовольнили 2 позови "Укрнафти" і зобов'язав компанію "ТД Прикарпаттянафтотрейд" і "Гарант-УТН" погасити свою заборгованість в сумі 1,324 млрд гривень і 648,7 млн гривень відповідно.

За даними ЗМІ, власниками зазначених в судових рішеннях компаній є офшори, які пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд доларів з "Приватбанку" за фіктивними контрактами в 2014 році.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування