Суд зобов'язав ГПУ розслідувати порушення при обранні керівництва ДБР

Неділя, 19 лютого 2017, 18:00

Печерський райсуд Києва задовольнив скаргу народного депутата Мустафи Найєма на бездіяльність Генпрокуратури щодо порушення апаратом Верховної Ради закону про Державне бюро розслідувань.

Рішення суду Найєм опублікував на своїй сторінці в Facebook 17 лютого.

Як пояснив депутат, Генпрокуратура не бачила порушень у тому, що представник Верховної ради в конкурсній комісії з обрання керівництва Державного бюро розслідувань не має вищої юридичної освіти, що є прямим порушенням п. 3 ч. 3 ст. 11 закону України про ДБР.

"Після двох повторних звернень до ГПУ і двох відмов нам довелося йти до суду. І вчора Печерський суд міста Києва задовольнив нашу скаргу і зобов'язав Генеральну прокуратуру внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про вчинення службовими особами апарату Верховної ради правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України і власне почати досудове розслідування", - написав Найєм.

Держбюро розслідувань має повноцінно запрацювати в листопаді 2017 року й перебрати на себе майже всі функції Генпрокуратури з виявлення, припинення, розкриття й розслідування злочинів, вчинених екс-президентом, членами уряду, вищого керівного складу держорганів, керівником НАБУ, САП, більшістю керівного й особового складу правоохоронних, податкові, митних органів тощо (крім тих, які належать до підслідності НАБУ).

Українська правда