Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За обвал будинку на Хмельницького в Києві відповідатиме виконроб

Субота, 4 лютого 2017, 05:39

Прокуратура Києва повідомила про підозру виконробу, під керівництвом якого здійснювалися будівельні роботи в будівлі на вулиці Богдана Хмельницького в центрі Києва, які 25 лютого 2016 року призвели до часткового обвалення будівлі та загибелі 2 людей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Виконроба підозрюють в "умисному знищенні або пошкодженні об’єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей" та "умисному незаконному знищенні, руйнуванні або пошкодженні об’єктів культурної спадщини".

У відомстві зазначають, що виконроб без проектно-кошторисної та дозвільної документації надавав іншим робітникам "незаконні вказівки виконувати роботи з руйнування та демонтажу міжкімнатних перегородок у будинку, який є об’єктом культурної спадщини".

Наразі до Голосіївського районного суду Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, досудове розслідування триває, додають у прокуратурі.

Як відомо, 25 лютого 2016 року в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обвалились перекриття з 4 по 1 поверх. Під завалами опинились будівельники, двоє з них загинули

Мер Києва Кличко наголосив, що роботи в будинку відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування