У 6 областях обмежили рух транспорту. Можливі лавини й підтоплення

Субота, 4 лютого 2017, 09:46

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов (дощ при мінусовій температурі повітря, ожеледь), введене тимчасове обмеження руху великогабаритного, великовагового та пасажирського транспорту на автодорогах у шести областях.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, у Житомирській області обмежено рух автобусів на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення з 07:30 3 лютого.

На Київщині з 8:30 3 лютого введено обмеження руху автобусів та великовагових транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

На Черкащині з 10:30 3 лютого на дорогах загального користування місцевого значення вводиться тимчасове обмеження руху великогабаритного, великовагового і пасажирського транспорту.

На Вінничині введено обмеження для руху автобусів на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення з 6:00 3 лютого.

У Хмельницькій області введене обмеження для руху великовагового транспорту та автобусів по дорогах місцевого значення з 5:00 3 лютого.

У Закарпатській області через перелив води через дорогу місцевого значення О-071001 Свалява – Мукачеве, в с. Пасіка Свалявського району з 21:30 2 лютого рух по а/д Свалява – Мукачеве перекрито для транспорту.

Водночас, станом на 8:00 4 лютого на автодорозі Н-09 Мукачеве — Рахів — Богородчани — Івано-Франківськ — Рогатин — Бібрка — Львів в районі с.Гребля, на 35 км рівень води знизився, переливу через дорогу немає. Рух транспортних засобів відновлено.

Разом з тим, за інформацією Укргідрометеоцентру, 4 лютого в горах Івано-Франківської та Закарпатської областей очікується високий (4-й) рiвень лавинної небезпеки.

4-5 лютого у гiрських районах Львівської області та 5 лютого у високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значний (3-й) рiвень лавинної небезпеки. В Закарпатській області iснує загроза зсувiв снiгу на дороги.

4 лютого в Україні, крім Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей, на дорогах ожеледиця; у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Донецькій, Луганській областях та в районі Карпат подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу, вночі у Харківській, Луганській та Сумській областях сильний сніг.

Також 4 лютого в Україні, крім півдня, на дорогах ожеледиця; на Лівобережжі та в районі Карпат подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу, вночі у східних та Сумській областях сильний сніг.

За даними Укргідрометцентру, 4-6 лютого, внаслідок очікуваної відлиги, опадів та сніготанення, передбачається поступове пiдвищення рiвнiв води над поточними рівнями: на рiчках Закарпатської областi, басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,2-1,0 м. Очікується поступове послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води на 0,5-1,5 м.

Зважаючи на наявнiсть значної кiлькостi снiгового покриву, мерзлий ґрунт в басейнах річок Закарпаття можливі пiдтоплення понижених ділянок талими водами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News