Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій квапить із наданням "учасника бойових дій" майданівцям

Понеділок, 6 лютого 2017, 11:40

Верховна Рада має цього тижня розглянути законопроект, який надасть статус учасників бойових дій активістам Майдану, які отримали поранення під час акцій протесту на початку 2014 року.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій на погоджувальній раді парламенту.   

"Мені підказали, що законопроект 5697, який стосується соціального захисту учасників Революції гідності і, зокрема, надає їм статусу учасників бойових дій, до сьогодні немає (рішення) комітету", – сказав він.

"І тому я звертаю увагу і даю доручення комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій і учасників АТО та людей з інвалідністю невідкладно зібратися та підготувати до винесення в зал законопроекту 5697, щоб ми справді змогли вже цього тижня його розглянути", – заявив Парубій.

Даним законопроектом, серед іншого, пропонують додати до переліку учасників бойових дій (ч.1 ст. 6 закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту") пункт 21:

"особи, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (далі – Революція Гідності) та включені до відповідного переліку осіб, який затверджується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я".

Дія цього пункту не поширюється на міліціонерів та інших силовиків, які отримали тілесні ушкодження, виконуючи службові обов’язки під час Революції Гідності.

Скалічених під час "Революції гідності" активістів законом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" вже прирівняно до інвалідів війни.

Законопроектом №5697 також пропонують вважати інвалідами війни тих, хто отримав каліцтва у зоні АТО "від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння", а також під час розмінування боєприпасів.   

Крім того, вносяться ідеологічні корективи: замість слів "Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років" та "війна 1945 року з імперіалістичною Японією" пропонують у законі вживати "Друга світова війна".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
оновленоРосіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
Усі новини...