Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сущенка можна звільнити тільки шляхом політичних переговорів - Фейгін

Понеділок, 6 лютого 2017, 13:51

Адвокат Марк Фейгін вважає, що звільнення Романа Сущенка можливе тільки як результат політичних переговорів.

Про це Фейгін заявив на презентації фільму "В'язні Кремля", передають "Українські Новини".

"Тут не треба плекати жодних ілюзій – доля Романа буде вирішена в результаті політичних переговорів. У Росії дійсно відсутнє незалежне правосуддя, в Росії воно контролюється владою, і ми не розраховуємо на те, що суд звільнить Романа. Романа звільнить міжнародний тиск, послідовний і неухильний, який, в кінцевому підсумку, врятує і саму Україну", - сказав Фейгін.

Пізніше в коментарі журналістам Фейгін додав, що існує альтернативний шлях, зокрема, політична амністія по відношенню до всіх політичних в'язнів в Росії.

"Однак, зрозуміло, Москва не зробить таких зусиль, якщо вони не будуть взаємними. І те ж саме вимагатимуть від Києва, що в даний момент в умовах боїв в Авдіївці абсолютно неможливо", - сказав він.

Фейгін також поінформував, що стан здоров'я Сущенка задовільний і його кожні 2 тижні відвідує український консул.

Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що через арешт Сущенка  Росія тисне на Україну і світову спільноту, повідомляє Liga.net.

"Те, що це чисто політика для Росії ... Це насправді навіть за межами політики. Це просто якийсь важіль для тиску на нас, на світову спільноту. Це гра навколо людей, і реального успіху ми можемо досягти лише шляхом наших скоординованих зусиль ", - сказав Клімкін.

Як відомо, Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 р. в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому пред'явили обвинувачення у "шпигунстві". Наразі Сущенко за рішенням суду утримується під арештом.

ФСБ Росії вважає, що український журналіст Роман Сущенко, який є власним кореспондентом "Укрінформ" у Франції, є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР МОУ цю заяву спростували, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування