Суд заарештував чотири бурові установки, захоплені Росією

Понеділок, 6 лютого 2017, 15:30

Приморський райсуд Одеси наклав арешт на чотири самопідйомні бурові установки (СПБУ) ПАТ "Чорноморнафтогаз", захоплені Росією в результаті анексії Криму.

Таке рішення суд виніс 27 січня 2017 року, передає Інтерфакс-Україна.

Арешт здійснено за клопотанням Головного управління Національної поліції у Криму та Севастополі в рамках відкритого 14 грудня 2015 року кримінального провадження за фактом незаконного переміщення та заволодіння СПБУ.

"З метою запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження зазначеного вище державного майна слідчий клопотав задовольнити і накласти арешт на плавучі бурові установки В-319 – "Україна", В-312 – "Петро Годованець", "Сиваш", "Таврида". Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали, які обґрунтовують його доводи, заслухавши думку слідчого, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню", - йдеться в ухвалі.

Як повідомлялося, на початку лютого 2017 року транспортний літак ВМС ЗСУ Ан-26 було обстріляно зі стрілецької зброї в районі Одеського газового родовища раніше захоплених Російською Федерацією бурових вишок. Після повернення літака на аеродром при зовнішньому огляді було виявлено 3-см кульовий отвір - наслідки обстрілу повітряного судна зі стрілецької зброї.

НАК "Нафтогаз України" заявив про плани домагатися через міжнародні судові інститути відновлення контролю над активами, втраченими внаслідок російської окупації Криму, і відшкодування всіх збитків.

У лютому 2016 року "Нафтогаз України" ініціював переговорний процес щодо втрати своїх активів в Криму, направивши РФ повідомлення про інвестиційний спір в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між країнами.

Шестимісячний строк переговорів безрезультатно завершився в серпні 2016 року, в результаті чого НАК та її шість дочірніх компаній ("Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Укргазвидобування", "Укртранснафта", "Газ України" і "Лікво") 17 жовтня 2016 року ініціювали арбітражне провадження проти РФ з вимогою відшкодувати збитки, заподіяні незаконним захопленням активів групи у Криму.

"Нафтогаз України" в рамках судової тяганини за втраченим кримським активів залучив компанію Covington & Burling LLP (Нью-Йорк, США) до захисту своїх інтересів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...